FAQ – Veelgestelde vragen bij huren van een bouwcontainer

Ik ga (laten) verbouwen. Welke soort bouwcontainer heb ik nodig?

Wissels Groep Zutphen werkt met 3 en soms 4 afvalstromen en bijbehorende containers. Hieronder leggen we ze stuk voor stuk uit:
1. Puin afvalcontainer voor steen. Denk aan bakstenen, stoeptegels, dakpannen, tegels, keramiek en betonresten.
2. Afvalcontainer voor bouwafval en sloopafval. Hierin kun je kwijt gemengd afval met ijzer, kunststof/plastic (zoals leidingen of isolatiemateriaal), huisraad en ook gips, kalkzandsteen en gubo blokken.
3. Hout afvalcontainer voor houten deuren, pallets, houten vloerdelen, planken, houten platen enz., geverfd en gelakt is ook toegestaan.
4. Afvalcontainer voor reststroom afval. Dit is afval dat vraagt om aparte behandeling. Denk aan: matrassen, asbest, verf en autobanden.

Welk formaat bouwcontainer heb ik nodig?

Wissels Groep Zutphen hanteert de volgende ezelsbruggen bij het kiezen van het juiste formaat container. Bent u bezig met:

✅ Deelverbouwing van keuken of badkamer: 3m3 bouwcontainers
✅ Complete verbouwing van keuken of badkamer: 6m3 bouwcontainer
✅ Totale verbouwing van woning: 10m3 bouwcontainer of zelfs 11-15 m3

Hoe werkt het huren van een bouwcontainer?

Een container bestelt u het snelst en eenvoudigst in de webshop van Wissels Groep Zutphen. In een paar klikken selecteert u type, grootte en vermeld u de gewenste plaatsingsdatum en de gewenste (exacte) positie op het perceel. U rekent ook meteen de all-in-prijs af. Dit betekent dat u meteen klaar bent zonder verrassingen achteraf!

Hoe snel kunnen jullie bouwcontainers leveren?

Wissels Groep Zutphen verhuurt containers inclusief snelle service. Overdag voor 17.30 uur besteld, betekent dat de volgende werkdag de bouwcontainer wordt geplaatst. En dat in een straal van 40km rondom Zutphen!

Krijg ik een aparte afrekening voor het afval?

Nee, bij Wissels Groep Zutphen betaalt u één vaste prijs. Containerverhuur verzorgen we tegen een all-in-prijs. Dit betekent dat is inbegrepen:

✅ Bezorgen van de afvalcontainer
✅ Ophalen van de afvalcontainer
✅ 4 weken huur van de afvalbak
✅ Verwerking van het afval

In welke plaatsen bezorgen jullie afvalcontainers?

Ons bedrijf vindt u aan de Verlengde Ooyerhoekseweg 9 in Zutphen, maar de Wissels Groep verhuurt afvalcontainers in de complete Stedendriehoek. Dus ook in Deventer en Apeldoorn. Wij leveren bouwcontainers in een straal van 40 km rondom Zutphen, dus ook in Arnhem, Doetinchem en Rijssen. Op deze pagina vindt u een uitgebreid overzicht van de plaatsen waar wij containers brengen en verhuren.

Waar moet ik verder nog op letten bij het bestellen van een bouwcontainer?

Verstandig is om uit te zoeken of een vergunning of melding noodzakelijk is om een afvalcontainer te mogen plaatsen. Dit verschilt per gemeente. Navragen voorkomt dat u een hoge bekeuring of boete krijgt. De algemene regel is dat géén vergunning nodig is als de container op uw eigen perceel wordt geplaatst. In bijna alle andere gevallen is een vergunning (of melding) verplicht, omdat de afvalcontainer komt te staan op de openbare weg.

𝗢𝘃𝗲𝗿 𝗼𝗻𝘀
𝗪𝗶𝘀𝘀𝗲𝗹𝘀 𝗚𝗿𝗼𝗲𝗽 𝗭𝘂𝘁𝗽𝗵𝗲𝗻 𝗵𝗲𝗲𝗳𝘁 𝗿𝘂𝗶𝗺 𝟰𝟬𝟬 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿𝘀 𝗸𝗹𝗮𝗮𝗿 𝘀𝘁𝗮𝗮𝗻 𝗼𝗽 𝗼𝗺 𝘂 𝘁𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗽𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗵𝗲𝘁 𝗮𝗳𝘃𝗼𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗮𝗹𝗹𝗲 𝘀𝗼𝗼𝗿𝘁𝗲𝗻 𝗮𝗳𝘃𝗮𝗹 (𝗽𝘂𝗶𝗻, 𝗯𝗼𝘂𝘄- 𝗲𝗻 𝘀𝗹𝗼𝗼𝗽𝗮𝗳𝘃𝗮𝗹, 𝗴𝗿𝗼𝗳 𝗵𝘂𝗶𝘀𝘃𝘂𝗶𝗹, 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗻𝗮𝗳𝘃𝗮𝗹, 𝗵𝗼𝘂𝘁, 𝗴𝗿𝗼𝗻𝗱, 𝗲𝗻𝘇.). 𝗕𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗼𝘂𝘄𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿 𝗸𝗮𝗻 𝗶𝗻 𝗼𝗻𝘇𝗲 webshop 𝗼𝗳 𝘁𝗲𝗹𝗲𝗳𝗼𝗻𝗶𝘀𝗰𝗵 𝘃𝗶𝗮 𝟬𝟱𝟳𝟱-𝟱𝟮𝟲𝟳𝟰𝟴. 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝟭𝟳:𝟯𝟬 𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿 𝗯𝗲𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻, 𝗶𝘀 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗹𝗴𝗲𝗻𝗱𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗱𝗮𝗴 𝗴𝗲𝗹𝗲𝘃𝗲𝗿𝗱 𝗶𝗻 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗮𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝟰𝟬 𝗸𝗶𝗹𝗼𝗺𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗿𝗼𝗻𝗱 𝗭𝘂𝘁𝗽𝗵𝗲𝗻.